În weekend-ul care tocmai a trecut am mâncat în 2 locuri noi, dar care mi-au plcăut atât de tare încât zic să dau mai departe vorba.

Primul este Taverna Marelui Paharnic din Parcul Natural Comana ( de la tiroliana primul restaurant). Numele este total nefericit ales pentru că este cu specific grecesc și nu văd legătura cu vreun mare paharnic. Trecem peste asta și pot spune fără să exagerez că acolo găsești cea mai bună mâncare grecească din zona Bucureștilor, peste Meze sau Kostas. Porțiile destul de mari, 2 oameni se pot sătura cu câte o ciorbă și un set de aperitive. Noi ne-am întins mai mult decât ne-a fost plapuma și am luat la pachet.

Prețurile sunt decente: 2 oameni, apă/cafea/suc + aperitive + câte un fel principal ( biftec și pulpă de miel la cuptor) 150 de lei.

Pe site este prezentat doar restaurantul de la Piața Domenii, dar eu vi-l recomand pe cel de la Comana. A se vedea în galeria foto de ce.

Al doilea este La Nenea Iancu, de pe Romulus 55.  Pe mine m-a atras din prima clipă pentru că este super aproape de casă. Adică vreo 5 minute de mers la pas. Berărie și restaurant, unde găsești Nenea Iancu la draft și nu numai ( au un meniu plin de bere, destulă IPA, ceea ce e de bine, pt mine)

Am fost dumincă pe la prânz, liniște, muzică bună în surdină, servire foarte ok. Am mâncat niște costiță de porc și un burger. La ambele am luat ca garnitură cartofii zdrobiți. Ăia sunt senzație, merg la fix cu bere. O cârciumă de mitici cum ar trebui să fie, cu bere rece.

Au și ceva oferte pentru prânz, dar cred că vor începe să funcționeze la capacitate mare când se va încălzi și va veni lumea la terasă.