E bine stiut de toata lumea ca urmele crizei financiare au lasat urme adanci in economia nationala si mai ales in buzunarele cetatenilor. Intr-un astfel de context povara ratelor la creditele pe care populatia le-a contractat in anii de boom economic apasa tot mai tare pe umerii celor in cauza. Astfel apar foarte multe cazuri de clienti cu datorii sau intarzieri mari la plata ratelor, clienti inregistrati in baza de date a rau-platnicilor sau diverse procese intentate bancilor de catre clienti si invers. Care ar fi solutiile pentru depasirea impasului? Bancile sa-si indrepte mai mult atentia catre clienti, oferindu-le alternative suportabile, iar clientii sa aiba posibilitatea cumularii tuturor creditelor intr-unul singur, pentru a plati o singura rata, la o singura banca, ceea ce inseamna sa faca o refinantare. Asta, pe scurt.

Detaliat, motivele cele mai des intalnite in momentul in care un client alege sa faca o refinantare, ar fi cele pe care o sa vi le prezint in continuare:

–       reducerea cheltuielilor si echilibru financiar mai bun

–       economie de bani si realizarea unor proiecte de viitor

–       o gestionare mai buna a datoriilor, printr-un singur credit; posibilitatea de a cumula toate creditele intr-unul singur, scapand astfel de grija platii mai multor rate de credit avand o singura plata lunara, la o singura institutie financiara

–       obtinerea unor sume suplimentare de bani

–       schimbarea monezii in care este acordat creditul

–       schimbarea tipului de dobanda din variabila in fixa sau invers in functie de preferinta clientului

–       modificarea structurii dobanzii sunt preferate dobanzile variabila in functie de EURIBOR 6M/ROBOR6M in detrimentul celor la 3M deoarece prezinta fluctuatii mai putin accentuate, in plus ofera siguranta mentinerii ratei lunare de plata pe o perioada de 6 luni;

De asemenea,  clientul poate beneficia de produse accesorii creditului: asigurare de imobil oferita gratuit de catre banca pe toata perioada de creditare, asigurare de viata incheiata la costuri mai avantajoase decat daca ar fi solicitata independet de credit, anumite reduceri la alte produse.

Daca am stabilit care sunt motivele pentru care clientii apeleaza la un astfel de credit, in articolul urmator voi prezenta si care sunt avantajele unui astfel de produs bancar.

Articolul face parte din campania „REFINANTARE” derulata de BloagalInitiative in parteneriat cu Revista BIZ si are ca scop promovarea produsului oferit de BCR.