Titlul este un tagline al unei campanii de promovare pentru o salată. A fost un exercițiu în iarnă la #bizsmscamp ( unde vă recomand să ajungeți măcar o dată) unde trebuia să gândim o campanie pentru salată.  Și am zis noi că e mișto să o promovezi bărbaților.

Dincolo de ingeniozitatea și miștoul exercițiului, am rămas totuși cu chestia asta în cap: rușinea de a face lucruri, tu ca bărbat.

Sunt plecat de acasă de ceva ani. Perioadă în care am învățat să spăl, să calc, să spăl vase, să dau cu aspiratorul, să trag un mop pe parchet, eventual să arunc și 3 mizerii în tigaie cât să nu mor de foame și altele. Și culmea că n-am murit, nu mi-a căzut nici părul de pe piept, ba dimpotrivă, simt că m-au ajutat foarte mult. Și acum nu văd nici o problemă în a face chestiile astea.

Plus că pe mine, spălatul vaselor mă relaxează. E cam singurul moment din zi când nu am un monitor în față. Mai asculți un radio, mai un câine, mai o ceartă la vecini. Te conectezi cu realitatea un pic. Și nu e o rușine, serios.

Și stau și mă întreb, de unde tiparul ăsta, că e o rușine să faci anumite chestii ca bărbat, că decazi din funcția de alpha male?

Apreciați că am zis doar de astea de mai sus, casnice, ferite de ochii publicului și nu am deschis subiectul mersului cu flori în mână, pe stradă.