Daca vor sa imbrace uniforma de politisti, ca despre ei vorbim. Ministrul Igas a hotarat sa le taie si din norma de hrana o parte sanatoasa. Nu era de ajuns taierea de 25% aplicata in 2010 si care nu a mai fost recuperata, in ciuda promisiunilor. Aici nu apar politistii, sunt perfect constient ca sunt foarte multe bube in capul sistemului politienesc dar vorbim de un principiu care nu trebuie uitat si ar trebui sa fim cu totii constienti ca de bine de rau oamenii astia sunt expusi la niste riscuri sau tentatii. Si ca sa putem incepe sa credem intr-o politie curata, demna si justa ar trebui in primul rand sa ne asiguram ca sunt catusi de putin respectati. Daca de injuraturi, mistouri si sfidari nu se poate scapa chiar asa usor, macar platiti sa fie cum trebuie. Sa aiba salariul care sa ii poata face pe majoritatea incoruptibili, sa nu mai primeasca spaga sau sa stea la panda pentru a lua spaga.

Dar daca vii tu si ii plesnesti acolo unde ii doare mai tare, adica in buzunar, nu poti emite pretentii de corectitudine pe viitor.  Si sa nu uitam ca totusi, oamenii astia se expun unor riscuri.

Ca sa inchei in acelasi registru, propun ministrului Igas sa le ceara politistilor sa depuna la casieria ministerului minim 1000 de lei pe luna, doar pentru ca imbraca uniforma albastra.