Noi, ăștia care nu suntem cadre, care nu suntem înregimentați politic, care nu venim din familii de politicieni sau securiști, noi în cine să mai avem încredere?

Jandarmeria ne-a rupt oasele la 10 august fără nici un motiv. Ne-am luat gaze, ne-am luat fugăreală, unii și-au luat grenade sau bătaie. Nici o explicație, dosarul clasat, s-a pățit un ghinion, ne pare rău.

Poliția ucide. Cu regularitate, fără să se schimbe nimic. Chestia asta cu lovit cu bocancul o copilă pe care tocmai ai omorât-o, ca să vezi dacă mai mișcă, mi se pare de ieșit în stradă, incendiat sediile poliției, intrat în Ministerul de Interne și făcut dreptate noi, poporul.

Armata este populată și ea de colonei Gheorghiți și mii de alte ageamii care nu au nici o calitate pentru gradele pe care le dețin. Am prieteni care lucrează în armată, din păcate, în cazul unui război vor fi carne de tun, vânduți la kilogram de generalii armatei române.

Sistemul sanitar. În momentul de față, dacă întri într-un spital din România ai șanse mult mai mari să mori decât să te vindeci. Nosocomiale, malpraxis, covid. Și cu o unghie încarnată dacă intri în spital, ai șanse să nu ieși decât în sac de plastic.

Sistemul educațional. Praf și pulbere, suntem la pământ, producem analfabeți funcțional pe bandă rulantă și ne degradăm de la generație la generație. Mă gândesc cu groază că mai am 7 luni și intrăm în hora școlii.

Biserica e cam singura constantă. Ea livrează dintotdeauna iluzii masei de creduli pe care o are în posesie, dar și acolo influența Marelui Alb a cam mutat valorile spre comercial decât spre spiritual.

Politicul nici nu mai trebuie menționat.

Deci, noi, ăștialalți, în cine să mai avem încredere?

Până acum credeam că doar Corupția ucide. Dar nu, nu doar corupția ucide. România a început să ucidă! Constant, masiv, fără să clipească.

Doar ne verifică cu bocancul să vadă dacă mai mișcăm.