Aseară am avut probleme la o ţeavă de scurgere. De fapt, nu a mea proprie şi personală ci scurgerea principală a tronsonului, aia de trece pitită printr-un perete. În fine, am avut ghinionul să se spargă în dreptul meu, mi-am asumat-o ca atare, având în vedere că m-am trezit şi cu vecinii de sub mine spunând că le curge apă de sus. Era deja 10 seara. Am încercat eu să-i dau de cap, dar la cât mă pricep la instalaţii, mai mult m-am uitat ca raţa la barieră la problemă decât să rezolv ceva. Bun, ce facem? Se apucă două bucăţi de locatari de apartament să caute instalatori de urgenţe. Ba pe net, ba pe twitter, ba pe la prieteni.

Într-un final găsim pe cineva dispus să vină să rezolve, după ce am dat vreo 15 telefoane. Vine omul, se uită 1 minut, se scarpină la ceafă, pune salopeta pe el şi se apucă de treabă. După 15 minute, ne cheamă la evaluare: „cum e? vă place?”  Nu cred că e de plăcut, important e să nu mai curgă. Nu mai curgea. Bun, 250 de lei, cu transport inclus până aici. Marcăm banul, omul pleacă fericit, noi rămânem liniştiţi că nu mai inundăm pe nimeni şi gata treaba.

Acum stau şi mă gândesc de ce se feresc toţi tinerii eşuaţi pe la bac sau capacitate să înveţe o meserie, dacă cu şcoala nu se au pe bune. Serios, 250 de lei în mai puţin de jumătate de oră nu sunt de lepădat. Nu o fi o situaţie d-asta pe zi, dar dacă eşti serios şi îţi faci treaba bine, te recomandă lumea şi altora. Şi aşa te dezvolţi. Şi ajungi poate să câştigi mai bine ca unul cu facultate.