Pentru cine nu a aflat de bătaia încasată în Tulcea de un băiat, aruncaţi un ochi pe video de mai jos. Faptul că era şi el poliţist, contează prea puţin, nu era în uniformă, nu avea nimeni de unde şti, doar dacă l-ar fi cunoscut.

Ideea e că maşina poliţiei a trecut de 2 ori pe lângă el, o dată fix când cei 2 îi încărcau capul de pumni şi picioare, iar a doua oară când era pe jos, după ce bătăuşii terminaseră repriza de box. Nu a oprit, nici nu au observat. Probabil vor spune că erau de la circulaţie şi nu e de datoria lor să intervină în conflicte stradale. Am mai auzit undeva asta.

Ieri am ajuns pentru câteva ore la Brăila şi am ieşit un pic să mă văd cu nişte amici. Pe drumul dinspre casă către locul de întâlnire, am trecut pe lângă vreo 3-4 găşti de „băieţaşi” de etnie strânşi pe la colţuri înarmaţi cu celebrele întrebări capcană „ai şi tu o ţigară?” sau „cât e ceasul?” doar pentru a avea un motiv să agreseze potenţialele victime care trec pe acolo. Mă gândeam că pentru o fată, de exemplu, e o adevărată aventură să treacă pe lângă ei, mai ales după ce se lasă seara.

Pentru că avem exemplul implicării reale a poliţiei în menţinerea siguranţei pe stradă şi combaterea fenomenului infracţional.