Niște băieți de la poliție îl vânează pe un nebun venit din Suedia și-i iau numerele, talonul, permisul și-i fac dosar penal. Nici nu mai contează pentru ce încadrare, dacă și cât de relevantă este, ideea e că pentru poliția română, cel puțin din București, ăla era inamicul numărul 1.

Și da, miroase a ordin de partid venit via ministru de la o poștă, că nu suntem cu toții naivi. Nu mai dau nici un link, că n-am de ce, știe toată lumea povestea lui #muiepsd.

Jandarmeria se apucă prin victoriei să ia câte un protestatar pe sus, să facă baricade, să intre pe poziții de forță, cu cai în mulțime, cu gaze, să bastoanele pe lângă bătrâni de 100 de ani, tot la ordin de partid venit via ministru de interne. Și aici e la fel de clar, că nici aici nu suntem cu toții naivi.

Înțeleg, ordinele se execută, dar cum zice și Brylu aici, poate ar fi bine să fie și interpretate înainte, măcar trecute printr-un filtru al gândirii.

Serios acum, mai prezintă siguranță și încredere înstituțiile care chiar ele ar trebui să lucreze pentru apărarea și siguranța cetățeanului? Îți mai vine să reclami la poliție vreun infractor/interlop sau pe orice comite vreo ilegalitate, când poliția și jandarmeria se dau peste cap să execute ordinele lui Dragnea mai ceva ca un câine care execută aport?

Câți pași mai avem până la a fi ridicați de pe stradă pentru că ne manifestăm cumva, oricum, împotriva partidului unic și a conducerii iluminate a acestuia?

Vom ajunge să vorbim iar în șoaptă prin case, ascunși de copii ( că aștia mici îs mai fraieri și toarnă tot), vom deveni din ce în ce mai circumspecți când ne facem prieteni și vom trage draperiile când ne uităm la vreun film din vest, care arată cum e în democrație?

Cu siguranță, nu putem vorbi de încredere.

 

P.S: știu, nu ar trebui abordate astfel de subiecte pe blog sau în social media, că nu fac bine la equity și mai vine și untold pe capul nostru și influencerii trebuie să livreze acolo. Acum, cât mai au acces liber la youtube și la alte platforme decadente.