Nu mă laud că sunt vreun patriot desăvârșit sau vreun naționalist convins, dar nu pot sa nu remarc pornirea românilor împotriva lor și a lucrurilor făcute de ei. Și nu pentru că am avea experiențe neplăcute cu lucrurile alea, sau informații în direcția aia, doar că știm noi că e nasol dacă e românesc.

Dacia? Nașpa rău frate. Un jeg de mașină, să nu te gândești cumva să-ți iei vreodată. – Păi de ce? Ai? Ai avut? Că eu am cunoștințe care au și sunt mulțumiți! – Ah, nu, dar am auzit că nu merită. 

Și lista poate continua. Eu sunt fan-ul mai multor branduri românești, pe care le prefer în detrimentul brandurilor de fițe, doar pentru că sunt mult mai bine realizate, mai rezistente și, de ce nu, mai ieftine decât cele de afară.

Exemple care îmi vin acum în minte ar fi Jolidon (da, au și produse de bărbați, nu te grăbi să râzi), Marelbo, Ciserom, Braiconf, Plafar. Și sunt mulțumit pe deplin de ele, le folosesc cu încredere de ceva vreme, nu am avut experiențe nasoale, nu am murit, nu nimic.

Poate dacă am fi un pic mai calmi, mai ponderați și mai echilibrați în alegeri, ne-am da seama că ar merita o șansă și produsele noastre. Că poate nu sunt atât de nasoale pe cât ”am auzit” noi că sunt.

 

romanian by shutterstock