S-a isterizat lumea că noul primar al capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele vrea să interzică activitățile de stradă care blochează artere din oraș și îngreunează traficul.

Mi se pare o măsură bună, având în vedere că ea acționează, în primul rând, în interesul celor care au votat-o. Și ăia, știm cu toții, că sunt pensionari și oameni care nu prea se intersectează nici cu sportul nici cu evenimente culturale.

Și da, mi se pare bine că vrea să interzică crosuri, maratoane, concerte în piețe publice, evenimente urbane și tot felul de evenimente la care participă tinerii.

Dacă aș fi în locul ei aș desființa și teatrele și le-aș face discoteci de manele, aș interzice bărbile pe stradă, căștile în urechi sau tineretul în mijloacele de transport în comun. Aș desființa Muzeul Național de Artă Contemporană și l-aș transforma în Muzeul Bunului Gust Oriental, unde aș expune doar carpete, bibelouri, statuete și ce mizerii mai are ea pe acasă.

Ba mai mult, aș da gratuitate pensionarilor la metrou și aș tripla prețul biletelor pentru cei care au sub 50 de ani.

Știți de ce? Pentru că toți ăștia care acum urlă sus și tare despre tirania primăriței și despre cum le este încălcat un drept la cultură, artă, sunt cei care nu ies la vot, ca să le arate lor politicienilor cât de lehamite și de dezgustați sunt ei de tot ce înseamnă politică.

Poate așa reușim să trezim o generație care a plonjat în letargie, dintr-un hipsterism dus la extrem.

Chapeau!