Azi mi-a fost dat sa citesc una dintre cele mai mari tampenii pe care le-am vazut in 2011. Un individ  s-a trezit  sa spuna despre actorii care joaca intr-o piesa  ca au un stil care si acum 100 de ani ar fi depasit. Si consider ca trebuie sa dezvolt un pic subiectul, mai ales ca tanarul in cauza spune ca studiaza actoria.

Teatrul nu va fi depasit, nu se va invechi in veci. Din cauza asta, teatrele importante din tara joaca Shakespeare cu casele inchise sau piesele respective sunt introduse in stagiunea urmatoare. Pentru ca teatrul nu se invecheste, poate punerea in scena se transforma. Din cauza asta Radu Beligan inca joaca la TNB. Si altii ca el.  Si culmea, aduna aplauze la scena deschisa minute in sir. Si sunt apreciati.

In adolescenta mea am avut ocazia sa-mi petrec o buna perioada de timp in teatrul Maria Filotti din Braila. O faceam de drag, de dragul de a fi aproape de actori, mai ales la repetitii, unde se observa cel mai bine munca titanica din spatele unei piese bine realizate. Si ma uitam la tinerii actori cum stau si asculta sfaturile regizorului dar si pe cele ale actorilor batrani. Ascultau, incercau sa intelega cat mai bine, strangeau din dinti si o luau de la capat. Pana le iesea. Pana toata lumea era de acord ca e bine.

Dar na, acum daca lumea il prefera si il alege pe Bendeac ca reper actoricesc este foarte posibil ca tot ce am scris eu mai sus sa nu valoreze doi bani.  Insa cred cu tarie ca exista si vor exista in continuare oameni carora sa le fie drag sa mearga sa vada o piesa de teatru. Indiferent cat de invechita ar spune unii ca e.