În februarie scriam că românii își doresc să vină apocalipsa, să arate că nu au făcut provizii degeaba, că nu au ticsit debaralele în van, că ei sunt mai deștepți și prevăzători.
În caz de apocalipsă, vor fi supraviețuit carcalacii și românii, cu sute de kilograme de făină și ulei și zahăr.

Eu am găsit tot ce mi-a trebuit, fără să fac stocuri de sute de kilograme, fără să stau cu zilele pe la cozi, nu ne-a lipsit nimic. Drojdie, dar pâine s-a găsit tot timpul.

După ce și-au luat-o în barbă cu proviziile, acum românii au schimbat partitura și doresc să vină valul doi, cu mulți morți, cu multe nenorociri și dezastre, cu colaps, cu tot ce poate fi mai rău, doar ca să arate că au avut ei dreptate.

Există o bună parte de interlocutori online care cer armata pe străzi, care contestă masiv relaxarea măsurilor începând cu 15 mai, care ar dori stare de urgență cel puțin până la Crăciun. De parcă îi scoate pe ei cineva cu forța din casă începând cu 16 mai.

Dar trebuie să vină valul doi, e musai, doar să arate că ei au avut dreptate, și că, într-adevăr, suntem o națiune de iresponsabili. Noroc cu ei, salvatorii de națiune.

Valul doi va veni, cu siguranță, dar nimeni nu știe exact cum va fi, nici măcar specialiștii. Ăia adevărați, nu cei de pe facebook.

Am văzut la foarte mulți oameni dorința exprimată clar să iasă armata pe străzi, să fim ținuți în casă sub pază armată. Sau la fel de mulți care găsesc argumente pentru abuzurile poliției, pentru că o impune situația. Aceiași oameni care spun că la 10 august a fost genocid și abuz de forță din partea jandarmilor.

Oameni de altfel deștepți care ar fi dispuși să predea cheile țării și ale democrației unei dictaturi militare, fără să se gândească un pic ce ar presupune asta, pe termen mediu și lung. Toate dictaturile au fost primite cu brațele deschise de către popoare, pentru că drumul spre iad e pavat cu intenții bune.

Nu înțeleg dorința asta de nenorociri, de cazuri grave, de a fi în situații extreme. Doar de dragul a de lua niște like-uri în plus sau a părea profet în țara ta?

Să se aplice legea, să se respecte regulile, să devină măștile obligatorii și cine nu le poartă, să fie sancționat. Dar să nu mai țipăm sus și tare că vine valul doi și vom muri toți, din cauza inconștienței.

Nu zice nimeni să o ardem libertarian ca Suedia, care acum e într-o mare problemă, dar nici nu e cazul de armată sau milioane de morți ca să ne susținem noi niște teorii.