Şi mă refer aici la protecţia împotriva furtului sau a pierderii unor chestii importante pentru tine. Da, chestiile materiale pot fi asigurate în mare proporţie şi eşti oarecum împăcat cu ideea că în cazul producerii unui eveniment nedorit, vei fi despăgubit şi lucrurile vor reveni la normal.

Dar ce faci atunci când pierzi sau îţi sunt furate lucruri imateriale, care nu pot fi asigurate şi care au conţinut emoţional ridicat? Ca de exemplu poze, documente, parole, note personale, conversaţii personale şi altele. Eşti pus într-o situaţie dificilă şi nu ştii cum să reacţionezi.  De asta este mai bine să previi decât să tratezi.

Asta au incercat să ne convingă cei de la Kaspersky Lab aseară, în cadrul lansării generaţiei 2013 a antivirusului pe care îl dezvoltă. Şi în mare parte le-a ieşit. Mai ales că acum foarte multe plăţi le facem online, ne accesăm conturile din bancă de pe laptop sau ne cumpărăm chestii de pe net. Toate lucrurile astea ne expun riscului de a fi fraudaţi într-un fel sau altul.

Noul antivirus Kaspersky poate fi găsit pe kaspersky.ro dar şi în multe alte magazine online.