twitter

A scris ieri Alex un articol în care spune că e paradoxal ca numărul de utilizatori să crească și interacțiunile să scadă. A mai adus în discuție și faptul că nu se mai organizează tweetmeet-uri și alte adunări care să plece de acolo. Că nu mai apar #hashtag-uri care să antreneze lumea și tot așa. A mai zis și de companii, că au prezență moderată, lucru care a dat apă la moară haterilor, dar asta e altă discuție.

Eu țin să-l contrazic un pic pe Hoinărică. Nu s-a ales praful, dimpotrivă, s-au așezat apele. Acum 4-5-6 ani era entuziasmul de început, atât al utilizării Twitter pe la noi cât și a formării de comunitate online. Au trecut ceva ani de atunci și lucrurile au ajuns la o oarecare maturitate. Atât din punctul de vedere al rețelei cât și al userilor. Plus că foarte mulți care atunci erau studenți s-au angajat și nu mai dispun de același timp liber

Eu am cunoscut o grămadă de oameni prin intermediul twitter cu care am rămas prieten, cu unii chiar foarte bun. Îmi vin în minte la prima strigare  Lucian Marin, Mariciu, Copolovici, Arhi și a lu Petcu de la Brașov. Desigur, sunt mult mai mulți. Oameni cu care încă ies, cu care mă văd la o bere sau la o ciorbă sau cu care dau o fugă la mare. Chestii pe care le facem #pebaniinoștri, ca să nu mai aibă nimeni apă la moară că stă cineva într-o bere dată de nu știu ce brand.

Da, e normal să se trieze lucrurile, e normal să apară simpatii și antipatii, dar asta nu înseamnă rețeaua se află în vreo moarte clinică.

Cât despre companii care vor să facă vreo campanie acolo,  puțin spre deloc probabil, având în vedere precedentele create cu băeții caterincoși pe #.

 

twitter via shutterstock