În weekendul trecut, cu ocazia zilei de 1 iunie, am descins la mall, după chestii de îmbrăcat. În principal pentru kiddo, chestii de vară, încălțări, etc.

Zona de copii e ok, e acoperită, ai de unde alege, e ușor.

Problema vine la adulți, însă. Mi se pare că toate prețurile au luat-o razna și că hainele normale sunt din ce în ce mai greu de găsit. Blugi normali, fără rupturi, modele și care să acopere gleznele ( adică de bărbați) mai găsești cu greu pe la Colins, Lee Cooper și C&A, restul sunt numai pentru fașioniști cu glezne goale, zona de tricouri e la fel, super greu găsești ceva ok. Eu sunt fan al celor simple de la H&M, iau câte un braț o dată și scap de grijă, dar am găsit unele mișto cu licență Marvel la House Brand, la preț decent. În rest, doar chestii supraevaluate, peste 100 de lei un tricou mi se pare enorm de mult.

Apoi vine zona de încălțăminte, care e complet scăpată de sub control. Am văzut la office shoes o pereche de espadrile care erau 450 de lei. Espadrile normale, nimic special. Mă întreb cât de mare să pui marginea aia la produs, de ieși la prețul ăla.

Având în vedere că vorbim de un brand destul de popular de încălțăminte, mă întreb cât de mare este piața de fake-uri și de chestii contrafăcute, pentru că văd destulă lume încălțată „bine”, deși nu toți par să aibă 100 de euro pentru o singură pereche de încălțări, și aici nu judec pe nimeni de sărăcie, să ne înțelegem.

Am pierdut eu contactul cu realitatea și așa e normal să fie zona de haine/încălțăminte sau pur și simplu exagerăm până vom face implozie de snobism?

Voi ce buget lunar aveți pentru shopping? Valoare absolută sau procent din venit?

Noi am lăsat vreo 900 de lei în trei oameni și mi se pare fantastic de mult, pe niște surcele, nimic consistent. Sunt eu zgârcit?