Întreb pentru că încerc să-mi dau seama dacă problema e la mine sau nu.

Observ de ceva vreme, să fie mai mult de 2 ani, un trend printre proaspeții părinți, de a face cont de instagram copilului proaspăt născut, dacă nu chiar dinainte. Să fie. Indiferent că sunt influenceri mari, influenceri mici, influenceri wannabe sau doar simpli civili, copilul are cont de instagram.

Într-o majoritate covârșitoare, la descriere, este scris că „acest cont este pentru a comunica cu prietenii, apropiații și familia”.

Ei bine, mie aici îmi dă cu virgulă. Pentru că mă iau pe mine ca exemplu ( ca insight, pe marketeză, deși nu e bine să fii tu insightul tău).

Eu comunic des, mult și regulat cu apropiații, prietenii sau familia. Pot confirma doar ei. Cu prietenii buni vorbesc măcar o dată pe lună la telefon, dacă nu sunt în București, iar dacă sunt, mă văd cu ei offline, la bere, măcar o dată la 2 săptămâni.

Cu taică-miu vorbesc cam o dată la 3 zile la telefon și îi trimit poze cu kiddo de câte ori se ivește ocazia.

La familie, pe lângă părinți, includem și finii și niște prieteni super apropiați cu care mă văd offline destul de des sau povestim pe whatsapp zilnic și des.

Pe lângă asta, mai sunt în niște grupuri de whatsapp și telegram cu niște prieteni mai zduncinați la căpuț unde vorbesc la fel, zilnic și des.

Oricare dintre cei de mai sus sunt interesați de ce face Mara, cum e, cum îi vine noua rochiță, cum arată camera ei după redecorare, ce a mâncat la prânz, ce a desenat sau a stricat prin casă, ne cere poză și i-o dăm pe whatsapp.

Sau ne vedem cu ei, pe afară. Și comunică cu copilul, le povestește ea.

Nimeni nu a zis că i-ar plăcea să o vadă pe instagram. Nimeni.

Am mai pus și eu poze pe instagram cu copilul. Și pe facebook, are un album întreg dedicat, numit ca și categoria de pe acest blog, Nu sunt în extrema cealaltă.

Dar n-am înțeles niciodată de ce trebuie să-i faci cont de social media copilului, ca să comunice cu familia și apropiații.

Comunicarea cu familia și prietenii nu ar trebui să se facă pe instagram, că altfel ar fi doar followers, nu familie, nu prieteni.

My 2 likes.